selected works



Project Base, Hannah Barry Gallery, Peckham, London
Construction June 2011



The client, Hannah Barry Gallery, expressed a need for a new functional extension to the existing art gallery. The proposal adressess the brief by identifying key issues, providing a functional and spatially appealing response.


The ‘room within a room’ allows for the various activities to take place behind its panelled facade, wich acts as a continuation of the entrance hallway guiding visitors into the heart of the gallery.


Behind the cementboard facade the two rooms serve the different uses identified by the brief. Above the larger room a lantern structure allows daylight to enter the hallway, its section and scale responding to the existing
building.

 
 
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-21_Hannah_Barry_Peckham_DG_14b.jpg
 
 
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-21_Hannah_Barry_Peckham_DG_02.jpg
 
 
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-21_Hannah_Barry_Peckham_DG_08.jpg
 
plan
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-21_plan_50_110511.jpg
 
site section
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-21_Proposed Site Section_1_100 @A3.jpg
 
section
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-21_section_50.jpg