selected works



The fifth year housing project is situated along the Whitechapel High street in East London. It consists of a series of courtyard spaces to which the flats are facing.


The courtyards allow for a more permeable condition, contributing to ‘stitching’ together the existing built fabric. They deepens the highstreet threshold, giving depth to the city.

 
groundfloor plan
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-23_plan_grflr_render_shade.jpg
 
cross section
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-23_section_render.jpg
 
proposed eastern facade
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-23_ext_fard.jpg
 
existing and proposed backland conditions
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-23_alley.jpg
 
proposed Whitechapel Highstreet
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-23_aerial_3db_v2.jpg
 
proposed flat facing courtyard
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-23_interior_1.jpg
 
proposed flat facing Whitechapel Highstreet
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-23_interior_2b_v2.jpg
 
first floor plan
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-23_plan_1st.jpg
 
first floor flats layout
http://petervonessen.se/files/gimgs/th-23_1st_flr_plan_diagram.jpg